Καστοριά

Η πόλη της Καστοριάς, με πληθυσμό περίπου 17.000 κατοίκους, είναι η πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού και βρίσκεται γεωγραφικά στο κέντρο του. Σχεδόν εξακόσια μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας βρίσκεται η Ορεστιάδα, γνώστη και ως λίμνη της Καστοριάς.

Η δισχιλιετής ιστορία της Καστοριάς αλλά και η μεγάλη εμπορική ακμή, που γνώρισε για περισσότερο από 250 χρόνια όντας το εμπορικό κέντρο των Βαλκανίων, κληροδότησαν στην πόλη την πατίνα ενός τόπου που συνδυάζει με τρόπο μοναδικό το ανυπέρβλητο φυσικό κάλλος με τα υψηλής αισθητικής και ιστορικής αξίας ανθρώπινα δημιουργήματα (αρχαία μνημεία, βυζαντινές εκκλησίες και ξεχωριστά για την αρχιτεκτονική τους αρχοντικά).

Το πανέμορφο λιμναίο οικοσύστημα, περιτριγυρισμένο από τους δύο ορεινούς όγκους, το Βίτσι και τον Γράμμο, καθώς και η ίδια η πόλη της Καστοριάς επιφυλάσσουν τις πιο αναπάντεχες εκπλήξεις σε όσους αποφασίσουν να τα επισκεφτούν. Η κομβική γεωγραφική θέση της πόλης, εξάλλου, αποκτά ιδιαίτερη τουριστική σημασία, καθώς παρέχει την ευκαιρία στον επισκέπτη να συνδυάσει πολλές και ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσες επιλογές προορισμών στην περιφέρεια της πόλης και του νομού, έχοντας ως βάση και ορμητήριο την πόλη της Καστοριάς.

Image

Περιηγήσεις - προτάσεις για διασκέδαση

Copyright © 2022 Hotelvissinokipos